Studentská vědecká odborná činnost na VŠH
V úterý 7. května se na Vysoké škole hotelové konala soutěž Studentské vědecké a odborné činnosti (SVOČ), a to v tematických sekcích zaměřených na hotelnictví a cestovní ruch. Porota sestávající z odborníků z Vysoké školy hotelové, Univerzity Hradec Králové a vybraných hotelových společností Regata Čechy a Swiss Hospitality Management měla možnost posoudit pět soutěžních prací studentů Dominiky Charvátové, Viktorie Doubkové, Kristíny Bednárové, Martiny Rajnicové a Anny Sinkulové.
Všechny soutěžní práce byly na velmi dobré úrovni a porota měla těžkou práci vybrat tři nejlepší. Na prvních třech místech se pak s minimálním bodovým odstupem umístily práce:
1. Využití principu 3E pro hodnocení výkonnosti organizace destinačního managementu, Dominika Charvátová,
2. Vplyv tieňovej ekonomiky na zdaňovanie práce v hoteliérstve a gastronómii, Martina Rajnicová,
3. Nápoje na báze vody filtrovanej reverznóu osmózou ako produktová inovácia v gastronomických zariadeniach. Senzorické hodnotenie expertných panelistov a postoje spotrebitelov generácie Y, Kristína Bednárová.
Jak na závěr uvedl předseda soutěžní poroty doc. Ing. Jan Hán, Ph.D., v soutěži zvítězili všichni soutěžící, a to nejen z důvodu pěkné kvality svých prací, ale také odvahy své práce dobrovolně prezentovat na odborném fóru.