Listopad z pohledu Studentského senátu
Měsíc listopad nám na VŠH začal velmi výjimečným setkáním s jedním z nejlepších českých šéfkuchařů Oldřichem Sahajdákem. Celá přednáška se nesla ve velmi příjemné atmosféře a studenti i vyučující během ní ochutnali degustační menu, které se skládalo z několika pokrmů. Menu bylo párováno s víny z Moravy a Itálie.
Další akcí tohoto měsíce byla již tradiční „Grilovačka na VŠH“. Své chuťové buňky při ní v atriu školy uspokojila celá řada jedlíků. V nabídce byla například vynikající grilovaná vepřová žebírka, hamburgery, falafel v pita chlebu nebo dýňová polévka s olivovým olejem a semínky. Pro milovníky sladkého byl připraven Burger Cake a ovocné koláče. Pro zahřátí měli návštěvníci k dispozici například i čaj s medovinou.
Dále naši školu navštívil pan Michael Drahoš, výborný barista a jeden ze zakladatelů rodinné pražírny „Kávy Pitel“! Se studenty se podělil o zajímavé informace o kávě, popsal možnosti jejího zpracování, vysvětlil, jak se správně káva připravuje, a jaké jsou největší chyby při její přípravě a servírování. Studenti měli možnost ochutnat různé druhy káv a byl jim objasněn význam slov “dřevěná voda“, “homeopatická káva“, “Thorovo kladivo“ nebo “dělnické kafe“. Viděli názornou ukázku práce s kávovarem, a měli možnost poznat, jak důležitou roli hraje správně nastavená gramáž, čas a také,jak důležité je kvalitní mléko!
Poslední událostí tohoto měsíce byl „Vinný stůl na VŠH“, který tradičně probíhá pod vedením zkušeného vyučujícího a vinaře Jana Hána. Jedná se o zájmový studentský klub, jehož cílem je především zvyšovat úroveň porozumění vínu. Každý Vinný stůl je zasvěcen jiné odrůdě révy vinné nebo typu vína. Listopadové téma Vinného stolu byla „mladá vína 2017“. Celé setkání bylo velmi příjemné a studenti se dozvěděli mnoho užitečných a zajímavých informací o mladých vínech.
Váš studentský senát!