GASTRONOMICKÝ KROUŽEK
Činnost v gastronomickém kroužku nabízí žákům PSHŠ a studentům VŠH možnosti se dobrovolně zapojit do různých tematických bloků v rozsahu 4 vyučovacích hodin, pravidelně 2x v měsíci, v odpoledním čase mimo vyučování. Jednotlivé lekce jsou zaměřeny na přípravu speciálních i tradičních pokrmů, různé variace a moderní úpravy, jejichž zhotovení z důvodu náročnosti provozní, časové a surovinové, nelze běžně provádět ve výuce. Snahou je účelné a moderní zpracování jednotlivých druhů surovin a příprava kvalitních výrobků pro různé příležitosti.
Informace o činnosti Gastronomického kroužku v akademickém roce 2017/2018
Termíny konání:
říjen 2017 | 11. 10. |
středa | 14.00 -17.30 |
17. 10. | úterý | 15.00 -18.30 | |
listopad 2017 | 09. 11. |
čtvrtek | 15.00 -18.30 |
22. 11. |
středa | 14.00 -17.30 | |
prosinec 2017 | 06. 12. | středa | 14.00 -17.30 |
12. 12. | úterý | 15.00 -18.30 | |
leden 2018 | 10. 01. |
středa | 14.00 -17.30 |
17. 01. |
středa | 14.00 -17.30 |
Pro studenty PSHŠ a VŠH je barmanský kroužek ZDARMA.
Lektor: Ing. Helena Buřičová
Kontakt: buricova@pshs.cz, tel. 283 101 132
Místo konání: Laboratorní kuchyň (učebna č. 110)
Zaměření: Účastníci mají možnost vyzkoušet více specializovaných činností, získat dovednosti a pracovat s rozšířeným sortimentem surovin. Každý účastník pracuje v kroužku v kuchařském oblečení a obuvi, má platný zdravotní průkaz (vždy u sebe) a dodržuje základní hygienické požadavky a bezpečnost práce.
Témata:
- Estetika, úprava a prezentace připravovaných pokrmů
- Pokrmy určené pro slavnostní akce
- Sváteční pokrmy
- Tradiční pokrmy podzime
- Dezerty a minidezerty pro různé příležitosti
- Porkmy z podzimního ovoce a zeleniny
- Vánoční pokrmy
- Zimní menu - variace
- V období březen až květen 2018 budeme připravovat pokrmy podle receptů z období PRVNÍ REPUBLIKY!
Termíny pro konání kroužku v období únor až květen budou zveřejněny po 20. lednu 2018.
Gastronomický kroužek je pořádán ve spolupráci První soukromé hotelové školy a Vysoké školy hotelové v Praze.