BARMANSKÝ KROUŽEK
Barmanský klub byl založen již se vznikem Vysoké školy hotelové. Dnes zde působí Barmanský kroužek, který je otevřen všem zájemcům z řad studentů školy. Ti si mohou rozšířit své znalosti o mixologii, míchané nápoje a práci za barovým pultem. Setkání se zájemci probíhá a trvá tři hodiny, během kterých trénují studenti techniku práce nebo mají rozšířené přednášky k jednotlivým komoditám, se kterými pracují za barovým pultem. Někteří studenti a řada absolventů školy pracuje v prestižních barech nejen v Praze, ale i v dalších městech České republiky nebo v zahraničí. Studenti dosahují i vynikajících výsledků na barmanských soutěžích pořádaných Českou barmanskou asociací.
Informace o činnosti Barmanského kroužku v akademickém roce 2017/2018
Termíny konání:
rok 2017 - 12.10., 26.10., 9.11., 23.11., 7.12., 21.12.
rok 2018 - 4.1., 18.1.
Čas: vždy od 15 do 18 hod.
Pro studenty PSHŠ a VŠH je barmanský kroužek ZDARMA.
Lektor: Ing. Vera Sleptsova
Kontakt: 7320@post.vsh.cz
Místo konání: školní bar
Zaměření: Kroužek je zaměřen na správnou techniku přípravy míšených nápojů, složení nápojů, vhodnost kombinací surovin, ozdob, správný servis a prezentaci. Součástí výuky je příprava na barmanské soutěže. Veškerá činnost je v souladu se současnými trendy a požadavky CBA.
Získané kompetence: orientace v sortimentu, v přípravě nealkoholických a alkoholických nápojů, jejich dekorací, vhodném servisu a prezentaci
Témata:
- Historie míšených nápojů
- Barové zařízení a jeho základní rozdělení
- Odborná terminologie
- Kalkulace míchaných nápojů
- Pracovní pomůcky barmana a jejich použití
- Suroviny pro míchání nápojů
- Zásady při míchání
- Pracovní postupy
- Základní dělení míšených nápojů
- Skupiny a druhy míšených nápojů
- Teplé míšené nápoje
- Speciální nápoje
- Fantazijní nápoje
- Trendy v přípravě míchaných nápojů
- Zdobení a dekorace míchaných nápojů
Barmanský kroužek je pořádán ve spolupráci První soukromé hotelové školy a Vysoké školy hotelové v Praze.